HET SYMBOOL VAN BRUSSEL

Als baken in de Brusselse skyline, een monumentale structuur tussen beeldhouwkunst en architectuur in, waarbij de kubus flirt met de bol, een overblijfsel uit het verleden met uitgesproken futuristische allures, een museum en een tentoonstellingsplek is het Atomium zowel een object, een plek, een ruimte, een utopie en een embleem dat zo uniek is in deze wereld, dat het aan elke vorm van classificatie ontsnapt.

Het bouwwerk werd ontworpen en gerealiseerd ter gelegenheid van de Wereldtentoonstelling van Brussel (1958), waarvan het het vlaggenschip en het embleem was.

Dit unieke silhouet baart al lang veel opzien en is wereldwijd erg populair. Heel wat lijstjes op internet plaatsen het Atomium in de kopgroep van niet-classificeerbare, meest verrassende, creatieve en verbazingwekkende gebouwen ter wereld.

Het Atomium was eigenlijk voorzien om na de Wereldtentoonstelling van 1958 afgebroken te worden. Maar dankzij zijn populariteit en succes vormde het al snel een belangrijk element van het aanvankelijk Brusselse, daarna ook nationale en ten slotte zelfs internationale landschap.

Behalve de symbolische waarde die verbonden is aan zijn geschiedenis, is het Atomium ook een van de iconen van Brussel - de hoofdstad van Europa - waarmee het bevoorrechte relaties onderhoudt. Sinds zijn briljante restauratie (2006) heeft dit bouwwerk - volgens velen zonder twijfel het meest Belgische onder de monumenten - niet alleen zijn plaats als symbool en internationaal icoon herwonnen.

Het Atomium is niet alleen de populairste attractie van de hoofdstad met het mooiste uitzicht over de stad Brussel, het is ook een unieke plek om uw evenement of opnames te organiseren.