Philip Catherine & Paulo Morello & Sven Faller

Jazz concert bij het Atomium

Gecureerd door Thomas Champagne

23/04/2023


Philip Catherine – Gitaar
Paulo Morello – Gitaar
Sven Faller – Contrabas


Het Atomium nodigt jullie uit om zijn "Atomium Jazz"-concerten te komen ontdekken in de prachtige zaal Ilya Prigogine, een zijdelingse bol met een adembenemend uitzicht op Brussel!

In april heeft het Atomium de eer een concert aan te bieden van de fantastische gitarist Philip Catherine, die eind oktober 2022 net 80 jaar is geworden. Sinds de jaren zestig is Philip Catherine een belangrijke figuur in de Europese jazzscene. Zijn samenwerking met
grote artiesten als Charles Mingus, Chet Baker, Stéphane Grappelli, Dexter Gordon, Larry Coryell, Tom Harrell, NHOP, om er maar een paar te noemen, zijn unieke stijl en geluid, zijn muzikaal engagement, zijn belangrijk geweest en van onmiskenbare invloed op de hedendaagse Europese jazz.

Philip Catherine presenteert het repertoire van zijn album "Pourquoi" (vertaling: waarom), een compositie die de titel geeft aan deze tweede ontmoeting van het trio met gitarist Paul Morello en bassist Sven Faller.

Zonder vraagteken of enige twijfel, dat typeert de muziek van deze drie hoogvliegende muzikanten. Met een natuurlijke flow, stilistisch verzekerd in alle genres, soms uitbundig levendig en dan weer beschouwend en gecondenseerd als een goede filmscore. Sinds
hun eerste album "Manoir de mes rêves" (Enja, 2019) en daaropvolgend nog een vijftigtal concerten hebben Catherine, Morello en Faller hun kunst van het trio laten rijpen, net zoals hun repertoire én net zoals een goede wijn.

Wat in 2010 begon met een jam tussen de twee gitaristen backstage op de "International Jazz Week Burghausen" geldt dertien jaar later zonder enige twijfel als een van de beste trio's die de Europese jazz te bieden heeft.


Sluit het concert af met een drankje, een bar zal beschikbaar zijn in de panoramische sfeer met een adembenemend uitzicht over heel Brussel!


Blijf op de hoogte van al onze activiteiten, schrijf je in op onze nieuwsbriefTICKETS


Praktische informatie

Locatie

Atomiumplein 1 - 1020 Brussel, Belgie


Datum van het event

23.04.2023


Tijd

19.00 : Deuren open 

19.30 - 20.45: Concert

21.00: Diner of drankje in de panoramische bol (optioneel) Tarieven

Concert : 40 € 

Concert en diner in de restaurant van het Atomium : 85€ (3 gangen + glas champagne inbegrepen)


Zie ook