SPIROU4RIGHTS

Tijdelijke tentoonstelling op twee niveaus / benedenverdieping (niveau 0) + centrale bol (niveau 5)

08.04.2019 - lente 2020


Spirou4Rights
You have the right to be you.
Others too.
Support human rights.


Wist je dat het Atomium, gecreëerd voor de Expo 58, symbool stond voor de democratische wens om vrede te bewaren tussen alle naties en het geloof in vooruitgang? Het belichaamde een optimistische visie op de toekomst van een moderne, nieuwe, super technologische wereld die de mens de kans moest bieden op een beter leven. En zelfs vandaag nog blijft het symbool van Brussel en België deze humanistische waarden belichamen via haar evenementen en tentoonstellingen.

Dat is de reden waarom je tijdens je bezoek aan het monument de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens kunt herontdekken met de hulp van Spirou (Robbedoes) en 29 andere striphelden.

Robbedoes werd 80 jaar geleden het leven ingeblazen door Robert Velter en is als Belgische stripheld door iedereen herkenbaar met zijn rood kostuum. Hij heeft altijd gepleit voor waarden als respect voor anderen, afwijzing van tirannie, rechtvaardigheid, moed, generositeit en vrijheid. De perfecte keuze van het Bureau van de Hoge Commissaris van de Verenigde Naties van de mensenrechten om hem te benoemen als verdediger van de rechten van de mens. Zeker voor dit 70ste herdenkingsjaar van de Verklaring, ontstaan in de nasleep van de Tweede Wereldoorlog om een gemeenschappelijke set van verdiensten te creëren voor alle volkeren en naties en om de fundamentele rechten te definiëren die universeel beschermd moeten worden.

Doe met ons mee en bevestig opnieuw jouw engagement voor de mensenrechten via de Spirou-groet en deel dit via sociale media, met behulp van de hashtag #spirou4rights.

Praktische informatie

Locatie

Deze tentoonstelling vindt plaats op de niveaus 0 & 5 van het Atomium (benedenverdieping & centrale bol).

Datum

Van 8 april 2019 tem lente 2020.

Openingsuren

Elke dag, van 10u tot 18u (sluiting kassa om 17u30).

Tarieven

De toegang tot de tijdelijke tentoonstelling maakt deel uit van het bezoek aan het Atomium en bijgevolg moet er niet extra betaald te worden.


Partnership ATOMIUM + STRIPMUSEUM [Brussel]

  • Presenteer uw ticket van het Stripmuseum aan het onthaal van het Atomium en geniet u van een korting van 2€ per volwassene en 1€ per kind
  • Op vertoon van uw ticket van het Atomium geniet u van dezelfde kortingen in het Stripmuseum
  • Het Stripmuseum bevindt zich vlakbij de kathedraal en is bereikbaar per metro vanaf het Atomium (stations Kruidtuin of Rogier)
  • Informatie & tarieven : www.cbbd.be