Kind of Blue Tribute

Jazz concert bij het Atomium

Gecureerd door Thomas Champagne

18/02/2023


Kind of Blue Tribute

Pierre Malempré - Trompet
Thomas Champagne – Altsax
Michel Mainil – Tenorsax
Maxime Moyaerts - Piano
Hendrik Vanattenhoven - Contrabas
Mimi Verderame - Drums


Het Atomium nodigt jullie uit om zijn "Atomium Jazz"-concerten te komen ontdekken in de prachtige zaal Ilya Prigogine, een zijdelingse bol met een adembenemend uitzicht op Brussel!

In 2023 wordt de concertreeks ingeleid door de groep “Kind of Blue Tribute”: 6 muzikanten die een eerbetoon brengen aan het legendarische gelijknamige album van jazz-icoon Miles Davis.

Op 17 augustus 1959 bracht trompettist Miles Davis het album "Kind of Blue" uit via Columbia Records. Een opname die tot op de dag van vandaag nog steeds beschouwd wordt als één van de belangrijkste albums in het werk van Miles Davis. Zo is “Kind of Blue” het best verkochte jazzalbum aller tijden, de eerste gouden plaat in de jazz, en wordt het erkend als een van de meest invloedrijke albums in de geschiedenis van de jazz.

Met een vooruitziende blik, werd het album van Miles op hét perfecte moment uitgebracht. Waar aan de ene kant, zich een generatie muzikanten bevond die niet klaar was met de traditie, probeerden aan de andere kant avant-gardistische makers, met wisselend succes, nieuwe deuren te openen.

Miles Davis, omringd door zijn gelijken, zou zich opnieuw onderscheiden door een nieuwe weg in te slaan, die van de modale jazz. Meer dan veertig jaar na de twee opnamesessies wordt deze plaat veruit beschouwd als een keerpunt in de geschiedenis van de jazz. Het was een afscheid van de dichte composities van die tijd, een terugkeer naar de melodie.

Het voorstel om "Kind of Blue" te (her)presenteren is ontstaan uit de ontmoeting en de wil van 6 muzikanten om op hun eigen manier de geest van dit legendarische album voor te stellen. Hier geen arrogantie maar focus op het plezier om samen een muziek te spelen die niets van zijn frisheid en creativiteit heeft verloren.


Sluit het concert af met een drankje, een bar zal beschikbaar zijn in de panoramische sfeer met een adembenemend uitzicht over heel Brussel!


Blijf op de hoogte van al onze activiteiten, schrijf je in op onze nieuwsbriefTICKETS


Praktische informatie

Locatie

Atomiumplein 1 - 1020 Brussel, Belgie


Datum van het event

18.02.2023


Tijd

19.00 : Deuren open 

19.30 - 20.45: Concert

21.00: Diner of drankje in de panoramische bol (optioneel) Tarieven

Concert : 30 € 

Concert en diner in de restaurant van het Atomium : 75€ (3 gangen + glas champagne inbegrepen)


Zie ook