L'âme des poètes

Jazz concert bij het Atomium

Gecureerd door Thomas Champagne

08/10/2022


Jean-Louis Rassinfosse– contrabass
Pierre Vaiana – saxofoon sopraan
Fabien Degryse - akoestische gitaar


Het Atomium nodigt jullie uit om zijn "Atomium Jazz"-concerten te komen ontdekken in de prachtige zaal Ilya Prigogine, een zijdelingse bol met een adembenemend uitzicht op Brussel!


De concertreeks Atomium Jazz gaat verder met de groep 'L'Âme des Poètes', samengesteld uit drie topjazzmuzikanten: Jean-Louis Rassinfosse (Octave d'honneur 2019) en zijn verwoestende humor op contrabas, Pierre Vaiana op sopraansaxofoon (Django d’Or 2009) en Fabien Degryse (genomineerd voor een octaaf in de categorie jazz) op akoestische gitaar. Sinds 1992 verkent dit uitzonderlijke trio het repertoire van de grote Franse chanson-standaards om instrumentale versies vol emotie, creativiteit en humor af te leveren.


Tijdens een concert wordt vanaf het eerste nummer het contact gelegd, het publiek en de musici beginnen aan een muzikale reis die op onnavolgbare wijze humor en emoties combineert in een unieke medeplichtigheid tussen het publiek en de artiesten. Jean-Louis Rassinfosse, een groot liefhebber van woordspelingen, komt tussen de muziekstukken door om ze aan ons voor te stellen. Het ritme versnelt naarmate de voorstellingen vorderen, tot het een hallucinant tempo bereikt, dat alles verwoest en het verblufte publiek doet instorten van het lachen. Dus, tussen gelach en diepe ontroering, tussen herinneringen aan de liederen en de ontdekking van de behandeling die het trio erop toepast, verlaat het publiek dit concert verrukt, betoverd, gelukkig.


Sluit het concert af met een drankje, er zal een bar beschikbaar zijn in de concertzaal!


Binnenkort meer info. Wees de eerste die het weet, schrijf je in op onze nieuwsbriefTICKETS


Praktische informatie

Locatie

Atomiumplein 1 - 1020 Brussel, Belgie


Datum van het event

08.10.22


Tiijd

19:30 - 21:00


Tarieven

Concert : 30 € 

Concert en diner in de restaurant van het Atomium : 75€ (3 gangen + glas champagne inbegrepen)


Also see