Het is 1958, een krant kost 2 frank, de ruimte wordt veroverd en de plastic hoelahoep fascineert het publiek. In ons stukje van de wereld, opent op 17 april de Wereld- en Internationale Tentoonstelling van Brussel. Wat voor vele Belgen eerder in het collectief geheugen gegrift staat, is het voor anderen een intieme herinnering. Via deze podcast gemaakt door het Atomium, leer je 6 getuigen kennen voor wie Expo 58 niet enkel een pagina is in de geschiedenisboeken maar een hoofdstuk van hun persoonlijke geschiedenis.

Van het rigoureuze hoofd van de hostessen tot het enthousiaste toenmalige jonge ketje, de 6 afleveringen laten je kennismaken met Expo 58 door middel van fascinerende, nooit eerder vertelde verhalen. De serie dompelt je onder in het hart van dit onvergetelijk avontuur dat zijn stempel heeft gedrukt op ons land en op degenen die eraan deelnamen.

Atomium Podcast - Intro NL


Onze podcast is ook beschikbaar op je favoriete platforms:

     

Het Atomium bedankt de Sonuma voor het toestaan van het gebruik van zijn archieven. Haar bijdrage heeft ons project aanzienlijk verrijkt.

Sonuma - Audiovisuele archieven - www.auvio.be/sonuma

Om ons audiovisuele erfgoed te beschermen en door te geven aan de huidige en toekomstige generaties, heeft SONUMA als belangrijkste taken het digitaliseren, bewaren en promoten van de Franstalige audiovisuele archieven van België, die een onschatbare getuigenis zijn van onze collectieve geschiedenis.

SONUMA heeft een grote collectie van bijna 190.000 uur beeld en geluid. Ze promoot deze collecties bij doelgroepen zoals onderwijs, wetenschappelijk onderzoek, culturele actoren, audiovisuele professionals en het grote publiek.

SONUMA werkt samen met lokale en internationale partners om de audiovisuele cultuur en geschiedenis van België te promoten en is voortdurend op zoek naar nieuwe mogelijkheden om zijn werk te promoten en zijn catalogus te verrijken.