MOBILIA

100 jaar design door belgische architecten.

 

Tijdelijke tentoonstelling op drie niveaus / tijdelijke tentoonstellingsbollen (niveaus 3, 4 & 5)

>>> 12.02.2014 - 15.06.2014

 

 

 

De tentoonstelling MOBILIA volgt de ontwikkeling van 30 Belgische architecten en laat zien hoe de relatie tussen architectuur, interieurarchitectuur en meubilair in een eeuw is veranderd. Sinds 1900 waren er steeds meer architecten die kozen voor een omvattende creatieve aanpak. Ze realiseerden originele en exclusieve projecten waarin ze alles ontwierpen, van de gevel tot de deurklinken. MOBILIA maakt de balans op van deze traditie en van de manier waarop deze nu nog wordt toegepast.
 
De tentoonstelling presenteert een serie meubels en voorwerpen van deze Belgische architecten. De geëxposeerde stukken bestrijken 100 jaar Belgische architectuur- en designgeschiedenis. De gepresenteerde meubelen illustreren de manier waarop elke architect zijn stijl en ideeën vertaalt in het meubilair dat hij ontwerpt. Hoewel de tentoonstelling een periode bestrijkt die gaat van de Art Nouveau-periode tot nu, worden de stukken niet in chronologische volgorde getoond. De creaties, variërend van prototypes tot serieproducten, zijn gegroepeerd rond verschillende thema’s.
 
Door het prisma van een architect, een meubel en een foto illustreert MOBILIA welke ontwikkelingen er gedurende een eeuw hebben plaatsgevonden in deze subtiele relatie, waaruit de huidige architect-designer is ontstaan. 

 

 

 

 

Media

 

 

Praktische informatie

 

 

Deze tentoonstelling vindt plaats op de niveaus 3, 4 & 5 van het Atomium (tijdelijke tentoonstellingsbol).

>>> van 12 februari tem 15 juni 2014.

 

Openingsuren

Elke dag, van 10u tot 18u (sluiting kassa om 17u30)

 

Tarieven

De toegang tot de tijdelijke tentoonstelling maakt deel uit van het bezoek aan het Atomium en bijgevolg moet er niet extra betaald te worden.

> zie tarieven van het Atomium

 

Hoe ons te bereiken

> verschillende formules, evenals gecombineerde formules (transport / toegang) maken u de weg naar het atomium heel gemakkelijk.

 

 

 
Workshop
> Concept: na een rondleiding op de tentoonstelling en een herkenningsspel van de verschillende Belgische architectuurstromingen en meubelstijlen, kan elke leerling een creatieve workshop volgen: in de huid van een architect kruipen en een maquette van de gevel van een gebouw en een stoel in diezelfde stijl maken. Het kan gaan om een gebouw uit de tentoonstelling … of een zelf verzonnen gebouw! 
Voor kinderen tussen 6 en 13 jaar.
 
Schoolgroepen 
> Datum: van 12/02 tot 15/06/2014, tijdstip op aanvraag [duur: 3 uur]
> Inschrijven verplicht (*): reserveren via kids@atomium.be
> Maximum aantal: 25 leerlingen
> Prijs: € 6/leerling
 
Voor iedereen
> Datum: zaterdag 22/02 en 29/03/2014, van 14u tot 17u 
> Inschrijven verplicht (*): reserveren via info@fondationpourlarchitecture.be
> Prijs: € 15/kind
 
 
Stage
> Concept: kennismakingsstage met de architecturale geschiedenis aan de hand van meubilair. Tijdens de stage maken kinderen met behulp van verschillende technieken en tips miniatuurmeubels in een stijl naar keuze (art nouveau, art deco, modernisme, hedendaags). Nieuwe meubels op maat van hun speelgoed! 
> Voor kinderen tussen 6 en 13 jaar.
 
Voor iedereen
> Datum: van 07/04 tot 11/04/2014, van 14u tot 17u
> Inschrijven verplicht (*): reserveren via info@fondationpourlarchitecture.be
> Prijs: € 15/dag en /kind – € 70/week en /kind
 
 
 

 

 

Pers & leerkrachten

 

 

Persdossier: hier downloaden (PDF / 2Mb)

 

Foto's: de pers en de media worden vriendelijk uitgenodigd om een mail te sturen naar onze communicatiedienst om een login en wachtwoord te bekomen om de foto’s van deze pagina te kunnen downloaden in hoge resolutie.

 

Contacts

> perscontact: Inge Van Eycken / inge vaneycken atomium be / +32 (0)479 95 05 94

> tentoonstellingscommissaris: Arnaud Bozzini / arnaud.bozzini@atomium.be

 

 
 
 
 
 
NL . FR . EN